Наша адреса :

Державний навчальний заклад "Буданівський професійний ліцей"

Адрес: 48184 , вул.М.Грушевського ,с.Буданів , Теребовлянський р-н, Тернопільська обл.


Телефон: +380355145186

E-mail: budaniv.pl@yandex.ru

ДНЗ « Буданівський  ПЛ»        

 

  

Кухар це xудожник

Кухар - це скульптор

Кухар - це дегустатор

Кухар вартий лікаря.

Кухар, кондитер - це в першу чергу творець прекрасного, смачного, поживного, корисного та привабливого.

Народна мудрість каже: «Ми є те, що ми їмо. їжа невід'ємний атрибут людського існування. Людина, яка готує смачні страви, випікає різноманітні тістечка, торги, кекси, печиво повинна володіти тонкими смаковими відчуттями смаку, краси, мати добре розвинені художні здібності, стабільну увагу, добре розвинене наочно- ділове та просторове мислення, глибокі професійні знання і вміння з приготування страв та кондитерських виробів».

Професія кухар-кондитер одна з найдревніших у світі, яка збереглася до наших днів і постійно розвивається. Своїм корінням кулінарія поринає у далеке минуле туди, де горів вогонь жертовного вогнища. Найбільший вклад у розвиток кулінарії внесли античні народи древні греки та римляни. Проте професія кухаря узаконюється набагато пізніше, а кондитера ще пізніше.

Для підготовки кваліфікованих спеціалістів з кухарсько-кондитерської справи в нашому ліцеї створені належні умови. Тут обладнано кабінети з «Технології приготування їжі», «Устаткування підприємств масового харчування», «Охорона праці», а також 3 лабораторії «Кухня - лабораторія», та дві «Лабораторії з кондитсрства». Кабінети та лабораторії оснащені підручниками, довідковою та методичною літературою, унаочненням та комп'ютерами. Лабораторії оснащені необхідними тепловим та механічним обладнанням: електроплитами, жарильними шафами, кондитерськими та мікрохвильовими пічками, засобами малої механізації праці (блендери, міксери, подрібнювач, тостер та ін.)

Для кращого вивчення технології приготування страв та кондитерських виробів, розроблені технологічні карточки та їх приготування. Учні із задоволенням вивчають ази професії; яких навчав іл викладач і иаі аіирічппм А^тд^м р^^і м Іваха Тетяна Іванівна. Практичні навики допомагають освоїти висококваліфіковані майстри виробничого навчання Заверуха Людмила Богданівна, Гейниш Ганна Іванівна, Камуля Ярослава Федорівна, які щедро передають свої вміння та знання майбутнім фахівцям кухарсько-кондитерської справи. Дівчата та хлопці з ентузіазмом готують та естетично оздоблюють свої кулінарні та кондитерські вироби.

Варто врахувати спорідненість даної професії з такими професіями як, пекар, офіціант, бармен, продавець, технік технолог приготування їжі. Ці обставини можуть бути корисними у випадках зміни роботи і допоможуть обрати ту професію, для оволодіння якою вже є повні навички, знання, необхідні психофізіологічні якості.

Здобувши фах кухаря, кондитера в нашому навчальному закладі, випускники можуть реалізуватися, як в ресторанах, барах та кафе, їдальнях державної форми власності, так і в приватних підприємствах харчування, а також за наявності організаторських здібностей створити власну структуру з виготовлення та реалізації власної продукції.

За бажанням випускники можуть вступати до Тернопільського національного технічного університету ім. Ів. Пулюя на пільгових умовах.

ухар - це винахідник , який все житя перебуває в пошуку для того щоб творити .
Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак , творчу натуру .
Україна славиться своєю національною кухнею , яка створювавлась протягом сторічь, вона багата натрадиції , відрізняється розмаїттям страв.
Учні нашого ліцею в процесі навчання стать висококваліфікованими спеціалістами .
Випускники нашого ліцею можуть працювати у столових , кафе , ресторанах , відкривати свій бізнес.
Після закінчення ліцею ,багато випускників , дальше продовжують навчання у ВНЗ.

 

© budaniv-pl

Создать бесплатный сайт с uCoz